Frukostdags

Det här är (en liten del av) Ikeas parkering kl 9:30 en söndag. Varuhuset öppnar inte förrän om en halvtimme men restaurangen serverar frukost för 10 kr och det är uppenbarligen en populär start på dagen. Jag räknade till nästan 50 stora husbilar och husvagnsekipage. Och så vi då, med A:s svarta X5 som var den enda personbilen utan husvagn på hela den vidsträckta asfaltsprärien.

Knepigt egentligen. Folk spenderar uppåt en kvarts – en halv miljon eller mer på ett rullande fritidshus som de effektiv tid kanske nyttjar ett par veckor om året. Är det därför de kompenserar genom att campa gratis? (Tanken slog mig just att de kanske satt i system att färdas genom Sverige från den ena Ikea-parkeringen till den andra bara för att få frukosten serverad? Jag såg nånstans en intervju med en varuhuschef som antydde nåt i den stilen.)

Eller, campar de på parkeringen för att inte missa en enda minuts viktig shoppingtid? Det kan jag förstå. Jag och A som har långt till närmaste Ikea och inte är så morgonpigga känner oss sällan eller aldrig färdiga när vi blir utkastade vid stängningsdags.

Utom den här gången, när vi kom i tid för frukost på Ikea. Då hann vi faktiskt klart.

RSS · TrackBack

Skriv ett svar



































eXTReMe Tracker