Avdelningen drömma går ju #27863

Så här ser vårt hus ut. (I sommar blir det dock minus jättevallmon som sorkarna ätit upp i vinter.)

Men sen, om några år, kanske…. Då kanske det kan se ut så här:

Nej, det är inte rätt grönfärg men takteglets färg är inte rätt heller…

Entrén blir bredare och får pardörr. Balkongräcket i smide byts mot ett i trä, så som de förmodligen skulle ha gjort när huset byggdes 1905. Så blir det sadeltak istället för den nuvarande raka takkupan. Ursprungligen hade vi inte tänkt bygga ut kallfarstun. Under processen insåg vi dock att när det blir innertak på övervåningen kommer A att slå skallen varje gång han går i trappan.  Det är enklare att såga ett bredare hål i taket när vi ändå gör om det, än att flytta trappan. Dessutom harmonierar det bättre med utbyggnaden på baksidan.

Utbyggnaden till höger om entrén, på husets norrgavel, är en teknikbod för ackumulatortank, värmepanna, tvättstuga och andra installationer. Tilltagen så att det ska gå att bygga ett handikappanpassat badrum där om det någon gång blir aktuellt.

På västra långsidan planerar vi glasrum för att ta vara på utsikten över sjön och annersia. Kanske kan man så småningom tänka sig en altan i hörnet mellan utbyggnaden och huset, i vindskyddat söderläge, därav dörrmarkeringarna.

Den här ritningen lämnade vi för ett tag sen till kommunen. Återstår att höra vad de tycker. (Jo, handläggaren tyckte att ritningen var fin men det betyder ju inte ”ja” till bygglovet…)

RSS · TrackBack

Skriv ett svar



































eXTReMe Tracker