En vilseförd generation

För några år sedan skulle en förening som jag är med i ordna ett nordiskt möte. Jag gjorde en bild med fyra flaggor, eftersom Island inte skulle delta. Det var lite stök att få till det, jag fick rita alla flaggorna själv för att få rätt upplösning, färger och proportioner. Bilden döpte jag till nordiska flaggor, och la ut en lågupplöst version på webben.

Genom årens lopp har jag sett att föreningens webbsida fått en del träffar på nordiska flaggor, vilket ju är helt off topic. Men i dag var måttet rågat. Nu var 19 av dagens 20 google-träffar på ”nordens flaggor” eller ”nordiska flaggor”, och när jag kollade, så hade min bild avancerat till andra plats(!) på google images.

Jag kan inte längre med att vilseleda ungar som är ute på webben för att snatta bilder till någon skoluppgift. Det här skulle jag vilja säga till dem: ”Kära barn, ska ni ha nordiska flaggor så räcker det helt enkelt inte med fyra. Det är fem stater, tre självstyrande områden och eventuellt ska nog även Sapmís flagga räknas in. Läs mer hos wiki »” Så skulle jag vilja säga till dem. Men det kan jag ju inte göra, så istället har jag tagit bort bilden.

RSS · TrackBack

Skriv ett svareXTReMe Tracker