Gräsänka med välfyllda lager

A åkte till Jönköping klockan sju i morse och kommer inte tillbaka förrän sent på måndag kväll.

I går var han uppe och packade till efter midnatt, och klockan fyra i morse studsade vi båda rätt upp ur sängarna som om de plötsligt blivit strömförande: det var kattslagsmål i mörkret. Ingen av oss sov särskilt hårt när klockan ringde 5:45. Om ni frågar mig så är det omänskligt att kliva upp den tiden men vad gör man inte för att få sällskap till frukost av hjärtegrynet? ;-)

Konsekvensen av allt detta var att jag kom till jobbet redan klockan sju i morse. Jag hade helt klart för mig vad jag skulle ta itu med, och eftersom detta inbegrep både kodknackande och ett för mig alldeles nytt program (Poedit, för att översätta språkfiler), så blev jag snart helt uppslukad. Tur för både mig och jycken att DHL ringde på dörrklockan 12:45 och bröt koncentrationen.

Efter promenad och mat kastade jag mig över den spännande lådan, som innehöll en Flip Ultra. Det är en enkel videokamera i mobiltelefonstorlek med ett intressant användargränssnitt: Programvaran är inbyggd i kameran så att man alltid har den med sig, och usb-kontakten är ett ”horn” som man fäller ut med en knapp. Det innebär att man enkelt kan plugga in sig på vilken (nyare) dator som helst för att redigera och skicka upp filmer på nätet. Den drivs med vanliga AA-batterier, så att man kan springa in på närmaste kiosk om man blir strömlös – uppladdningsbara är givetvis förstahandsvalet för den miljömedvetna. Kameran har bara tre knappar: spela in, spela upp samt radera. Programvaran är också föredömligt enkel och intuitiv. Det är verkligen busenkelt att lägga ut en filmsnutt på youtube eller plocka ut snapshots från filmen. Filmredigeringen med ljudpåläggning och grafiska effekter har jag inte testat än. När jag var i köptagen hittade jag en inspirerande video som ett Flip-fan gjort. Hon använde ett ministativ för att fästa kameran på oväntade ställen, och det gav mig idéer om några kamerafästen som jag ska bygga för att kunna ta lite annorlunda filmklipp.

Nyss ringde svärmor och tyckte synd om mig som ska ”vara alldeles ensam hela påskhelgen”. Det är inte sant eftersom alla husdjuren är hemma och mamma kommer hit på middag på fredag.

Jag har dessutom ett helt lass choklad, 18 nya skivor från Ginza (10-29-49-kronorsrea :-) och min alldeles nya lilla videokamera att leka med, så jag ska nog klara mig.

För övrigt är det här mitt 100:e inlägg sedan flytten hit till kajo.info.se – tro hur jag ska fira det? Med lite mer choklad kanske?

Kommentera »

  1. Siv skrev

    fredag 10 april 2009 kl 20:00

    Choklad är väl det MINSTA! Kul att kameran hann fram, den låter huuuuur cool som helst!

    Extrapuss till Scoobs.

RSS · TrackBack

Skriv ett svareXTReMe Tracker