Inspirationsbok och tråkig upptäckt

I dag har jag legat på soffan och läst bokreafyndet ”Svensk Slöjdkonst”. Om du är slöjd- och pysselfantast kommer du att älska den. Den är full av bilder på egensinnig slöjd i många olika tekniker och berättelser om föremålens skapare. Mitt enda klagomål är att den lätt kunnat få ha dubbelt så många bilder på föremål. Jag köpte mitt ex på Bokia för 149 kr men Adlibris har den för 99 kr.

Sedan googlade jag på titeln och hamnade i en inspirerande hantverksblogg. Där fanns också en några år gammal bild av E och av blogginlägget förstod jag att E dog för ett halvår sedan. Fullkomligt obegripligt. Jag skulle gissa att hon var yngre än vad jag är (och jag har inte fyllt 40). Vad hände? E:s blogg finns inte kvar. Det känns som att det bara var ett halvår sedan vi diskuterade lågenergihuset som E stod i kö för, men jag ser nu att det var precis ett år sedan.

Edit: Nu vet jag att E hade cancer som upptäcktes när hon åkte in till sjukhuset akut, bara några dagar innan hon dog. En dryg vecka tidigare hade hon färgat garn med vänner. Ibland går det ofattbart fort.

Ännu en påminnelse om att livet är skört, oförutsägbart och förgängligt. Och att både världen och bloggosfären är liten.

RSS · TrackBack

Skriv ett svareXTReMe Tracker