Pysselbutik och dito tidningar

I lördags hittade jag en konkurrent eller ett komplement, vilket perspektiv man nu har, till Panduro och Slöjd-Detaljer, nämligen Creativ Company, cchobby.se. Jag tycker att sidan är lite tung att navigera i men blev förtjust i deras pärlmixer. Här finns också mycket material för glas- och porslinsmålning.

Via detta företag hittade jag en gratis dansk pysseltidning, Hobby-Life, som kommer ut med 10 digitala nummer per år. I senaste numret får man bland annat lära sig att svarva ringar i trä, knyta grimskaft till hästen och fläta en virrvarrskorg. Äldre nummer finns i arkivet på webben, och man kan ladda hem dem som PDF om man vill (via länk i bläddringsverktyget).

Tidningen produceras av samma personer som gjort tidningen Hobby-Nyt sedan 1993. Hobby-Life är alltså digital, 20 sidor, och inriktad på produkter som säljs av Creativ Company. Hobby-Nyt är en papperstidning, 60 sidor, och förmodligen mer inriktad på hantverk, kurser och material som utgivarna själva tillhandahåller via sitt företag Tempa Håndværk, gissar jag utan att ha sett tidningen.

(Här tänkte jag kommentera nåt om dessa två otroligt energiska människor som har egen tillverkning av konsthantverk, fixar två tidningar, sköter webbutiker, håller kurser… och trenden att tidningar har egna butiker/butiker har egna tidningar, men A påstår att jag har övertrasserat datortiden för i dag så jag sätter väl punkt nu då…)

RSS · TrackBack

Skriv ett svareXTReMe Tracker