Sakstaplerskan

Jag står inför den andra ”utbyggnaden” av kontorets förvaringsutrymmen. I dag finns åtta höga billyhyllor, två låga billyhyllor, tre hurtsar på hjul, två skrivbord, en benno tv-bänk samt två vägghyllor. Det räcker inte.

Det har nämligen tillkommit en vinylskärare med växande antal rullar i olika färger, två spiralbindare med plast- och metallspiraler, en A3-laminator, stora mängder papperskvaliteter, förtryckta postgiroblanketter och etiketter, bubbelpåsar, bruna påsar, tuber, kartonger med trycksaker som ska packas om…

… och nu ska knapp-produktionen också flytta in i kontoret. Grejerna har tidigare haft lagringsplats i pysselkammaren och släpats fram till köket vid produktion. Efterfrågan på knappar och andra småsaker väntas stiga kraftigt detta år (eftersom det är valår). Förra omgången var matbordet ockuperat av knappmakeriet i nästan tre månader. Så vill vi inte ha det.

Vi har därför tagit beslutet att allokera (fint ord va?) A:s stora skrivbord (som egentligen är mitt men han får använda det) till arbetsbord för pack och produktion. I utbyte flyttar jag ut de grejer som jag lagrat i pysselkammaren så att han får ha det rummet alldeles för sig själv.

Förutom arbetsbord behövs mer förvaring. Massor av förvaring. Denna har jag nu ägnat avsevärd tankemöda åt i flera dagar. Måttbandet och tumstocken är ständiga följeslagare och jag har papper och lappar fullkladdade med mått, antal och storlekar.

Jag gick ut löst och skissade på att bara byta till längre väggskenor och två hyllplan till. Ökade med två nya väggskenor och specialbyggda fästen för vinylrullarna, vilket skulle ge plats för ytterligare ett hyllplan.

Jag har länge kastat lystna blickar på hörnet där tre av A:s tavlor hänger. Vem behöver egentligen konst på väggarna? :-) Ut med dem, då ryms det, få se… två väggskenor och två hyllplan till.

Sen var det meningen att jag skulle renskriva listan och åka och köpa material, men då var jag för trött och så blev det kväll och natt.

Följande morgon höjde jag blicken och insåg att ovanför dörren är det en halvmeter till taket. Total vägglängd 4,60. Där kan man få in en lååång hylla. Sen mätte jag lite till och insåg att det faktiskt går in två hyllplan. Då slipper man stapla så högt. Om jag ska ta fram en viss etikett eller förtryckt blankett i dag så måste jag först börja skotta, för de ligger alltid underst. Två hyllplan vore ju fantastiskt bra.

Med streck och pluppar räknade jag hur många väggskenor, hyllplan och konsoler jag behövde komplettera med. Jag hade bestämt mig för 30 cm djupa hyllor och skrev ut en inköpslista från Byggmax. Notan slutade på 1400 kronor.

Sen var det meningen att jag skulle åka och handla, men först var jag upp på vinden och kollade vad jag hade där. Där fanns 40 cm djupa hyllplan från ett projekt som blev inställt; jag hade tänkt bygga ett golvstående stort badrumsskåp. Men de är kapade och alltså lite väl korta. Dessutom var det ju 30 cm jag skulle ha.

Innan jag kan åka till Byggmax måste jag sätta tillbaka bilbatteriet som stått på laddning, och montera takräcket. Det blev inte gjort i går heller, och sedan var det kväll.

I morse hade jag tänkt åka till Byggmax direkt efter frukost. (Det vill säga, efter montering av bilbatteri och takräcke…) Men nu hade jag på allvar börjat processa tanken om 40 cm djupa hyllor ovanför dörren, och for istället omkring med måttstocken igen. En hel del skrymmande prylar skulle faktiskt gå in på tvären istället för på längden, om jag hade djupare hyllor.

Dessutom fick jag en idé om att byta plats på skrivborden, så att mitt höj- och sänkbara kan användas som produktionsbord. Och vid nästa resa till Ikea ska en av de låga billyhyllorna ersättas med en hög. Den andra låga hyllan är så sönderkapad med speciallösningar att det inte är värt pengarna att byta.

Än har jag inte kommit iväg till Byggmax. Men om jag nån gång gör det, så kommer jag att få mycket förvaringsutrymme…

RSS · TrackBack

Skriv ett svareXTReMe Tracker