Testandet går vidare

Jag har beting att producera en föreläsning/demo om sociala medier till i slutet av april så jag pluggar och testar hejvilt.

Större delen av gårdagen surfade jag på ämnet Bambuser och i viss mån blip.tv samt den utrustning som krävs för att använda sådana tjänster. Min guru på området är för tillfället Björn Falkevik, bjornfalkevik.blogspot.com som lagt upp många bra tips.

Nu har jag svårartade habegär förstås. Jag vill ha en telefon som klarar att streama video. Jag tittar på Nokia N96 som tydligen ska vara bäst men den kostar minst 5.500 kr och det vill jag inte betala. Man kan tänka sig föregångaren N95 8GB också, den kostar kring 4.000 kr. Ett billigare men enklare alternativ är Nokia E51. På Bambusers sida finns långa listor över andra telefoner som också kan streama video men jag fastnade för E51 för priset och att den har wlan, det vill säga kan använda trådlöst bredband. Om det finns ett öppet datornätverk där man filmar så kan man snika på det och slipper ha ett dyrt 3G-abonnemang. E51 är tunn men lång som en stafettpinne, 15 cm. Storleken känns ju som back to jurassic, jag undrar om ens min NMT Ericsson NH99 från 1994 var så lång?

Jag vill också ha en extern webbkamera. Min iMac har en inbyggd iSight som fungerar utmärkt men den går ju inte att rikta om. Där funderar jag på en Logitech Quickcam Vision Pro (som bara finns till Mac). Den har ett Zeiss-objektiv med väldigt bra bildkvalitet och har fått bra betyg av användare. Andrahandsalternativet är en Macally Ice Cam 2 för halva priset som funkar på både Mac och PC. (Jämförelse och provfilm finns hos bjornfalkevik.blogspot.com.)

Vidare vill jag ha en extra mikrofon, helst en mygga, men de är ju tokdyra!!!

I dag har jag testat Jaiku, som är ett alternativ till Twitter för mikrobloggande. Som jag förstår det så har sajten för en tid sedan bytt teknisk plattform och många av de ”grundläggande” funktioner som folk har vant sig vid verkar inte funka. Jag tänker på friend find (hitta folk man känner som också använder Jaiku), RSS-flöden (så att folk kan prenumera på det man skriver) och ”badges” (för att klistra in sin Jaiku-status på sina bloggar mm). Den största fördelen med Jaiku är att man kan skapa egna ”channels”, diskussionsrum, där man kan bjuda in folk att diskutera specifika ämnen. Som ett miniforum, alltså. Men att man nu inte kan distribuera snacket känns trist. Jaiku är inget jag rekommenderar just nu alltså.

RSS · TrackBack

Skriv ett svareXTReMe Tracker