Dags för lekstuga?

Jag har i hemlighet varit lite avundsjuk på folk som kan rita i 3D. För all del på folk som kan rita i 2D också… Jag kan rita roliga streckgubbar på papper, enkla perspektivskisser med penna och så vet jag teoretiskt hur man konstruerar ett centralperspektiv. Längre gick inte teckningslektionerna i skolan.

Senaste åren har folk runtomkring mig producerat 3D-bilder som får mina egna alster att likna grottmålningar. ”Google Sketchup” har de sagt, som om det skulle förklara allt. Jag minns att jag för länge sedan tittade på verktygslådan i programmet i ungefär tre sekunder och avfärdade det som något på rymdforskningsteknik-nivå. Det fanns inte en enda knapp som jag kände igen.

Men nu har jag en het önskan att kunna göra en del bilder i 3D, och därför bestämde jag mig för att åtminstone försöka förstå mig på programmet. Jag såg framför mig ändlösa timmar allokeras innan minsta resultat skulle kunna skönjas. Jag kunde liksom inte greppa hur ett 3D-program arbetar.

Det borde ju kunna finnas några tutorials?

När jag nu tittat på den första 3-minutersvideon är jag såld. Bara rita en fyrkantig bottenplatta och sedan dra upp den till en mjölkkartong. Fantastiskt! Och det är gratis

RSS · TrackBack

Skriv ett svareXTReMe Tracker