Intoleransen står mig upp i halsen

Jag måste minska mitt facebook- och bloggläsande. Jag står (lägg till valfritt kraftuttryck) inte ut med trångsyntheten, intoleransen och den flata självtillräckligheten.

Först var det det här klippet (klicka på bilden för att se filmen):

som jag fick syn på hos en bekant och som gillats av mer än 14.000 personer. Vad är det de gillar? Misshandeln av en person som försöker dra ihop till mat för dagen? Eller en våldsam man som pratar högljutt i mobiltelefon på offentlig plats?

Tycker de som bekanten nedan, att det är en metod att utvärdera? (Här går det inte klicka).

FB-hot

Och så bekantens bekantas kommentarer till det. Uppdaterat. Nu är de 15 som gillar  vad man ”måste göra med dragspelsnissarna”. Men den medelålders man (lärare enligt presentationen) som pekade ut ”han utanför Stalanders fik” har raderat sitt inlägg. [Det heter Starlanders Kaffebar, duh.]

Sen läser jag följande i en blogg: ”För övrigt…

massvaldtakt

Jag tolkar inlägget som att bloggarens slutsats är att det är flyktingar som rår för ”dödandet och massvåldtäkterna” i Sverige. Jag skrev ett mindre föredrag i kommentarsfältet om skillnaden mellan massvåldtäkt och gruppvåldtäkt, vilket jag förmodar är vad bloggaren avser, och påtalade att det finns offentligt tillgänglig statistik om denna typ av våldsbrott, av vilken man kan dra slutsatsen att det förvisso är ett mansproblem, men inte ett flyktingproblem.

Jag ser liknande fientliga, raljerande och okunniga inlägg nästan varje dag, och blir förbannad. Det är inte bra för humöret eller min arbetsförmåga.

 

RSS · TrackBack

Skriv ett svareXTReMe Tracker