Tekniksprång i kontoret

I går baxade vi ut en gammal Xerox Phaser och ställde dit en HP Laserjet Pro m277dw. Den gamla färgskrivaren har inte fungerat sedan 2013 nån gång och vår svartvita har av nån anledning inte funkat med A:s dator vilket resulterat i utbrott ett par gånger i månaden. Att rusta upp färgskrivaren med nya patroner och trumma skulle ha kostat 6800 kronor. Nu köpte vi en skrivare som kan dubbelt så mycket, för halva kostnaden.

A gläder sig som ett barn på julafton åt att kunna skriva ut trådlöst från bärbara datorn och från mobilen – och det funkar varje gång!

Självklart är det bra kvalitet på utskrifterna. Jag läste alla skrivartest som gick att få tag i innan jag bestämde mig.

Utöver det är jag mest nöjd med att den har full duplex, alltså skriver ut tvåsidigt utan att jag behöver vända på papperet. Dessutom kan den scanna, kopiera, skriva ut från usb-minne, faxa och skicka mejl. Well, faxa kan den inte för vi har inte kopplat in den i telefonjacket och kommer inte att göra det heller.

Valet stod mellan den här och Samsung SL-C480FW som är en tusenlapp billigare och får bättre betyg på bildscanning, men den har manuell duplex. HP:n är snabbare (18 utskrifter per minut jämfört med 4), har större minne (256 mb jämfört med 128 mb) och det finns högkapacitets-piratpatroner vilket gör att utskrifterna blir billigare. Samsungen är lite nyare så det kanske kommer pirat till den också.

RSS · TrackBack

Skriv ett svareXTReMe Tracker